четвъртък, 12 април 2012 г.

Моите коментари: За bTV, Маги, скандала и… TOXIC

Сн. ЛУБРИ
Боряна АНТИМОВА

В разгара на най-големия тв скандал от години – между bTV и продуцентската фирма на Маги Халваджиян, снощи в един столичен клуб – “Преди 10” двама от “Ангелите на Касиел” представиха новия си проект TOXIC – неочаквани акустични версии на 19 супер парчета на световноизвестни изпълнители.

Докато големите тв лъвове се караха за пари (за каква цензура става дума, като и на децата е ясно, че каквото и да ни говорят, става дума за пари!), все още младите, но много талантливи и нахъсани лъвове на Касиел показаха как човек трябва да се бори!

За много хора беше изненада оставането на второ място в актьорското риалити “Стар машин” на изключителния Иво Желев. Който е гледал само коледния концерт на момичетата и момчетата, няма как да не запомни невероятното му изпълнение на Imaginе на Джон Ленън.

В това култово изпълнение няма как да забравиш очите на Иво. Те казваха страшно много - че дори и да не спечели в “Стар машин”, младият артист ще продължи битката. И един ден сам ще намери пътя до Бродуей…

Разбира се, Иво и Силвия имаха невероятния шанс да попаднат на ментор като невероятната, талантлива и вдъхновяваща Касиел Ноа Ашер, която всичко прави с много любов и дързост. Иначе щеше да ги сполети съдбата на всички бивши участници в тв формати – нулева реализация и забрава.

Скандалът между bTV и Маги Халваджиян ще е по-гръмотевичен от всеки друг, а последствията - непредвидими... Без да встъпвам в ролята на адвокат на Маги, неволно си спомням, колко добри свои инициативи са съсипали двете големи телевизии - bTV и Нова...

Колко читави предавания и водещи са похабили... Заради криворазбрания търговски аспект... Да сложим на везните вдъхновението на младите лъвове от “Стар машин” срещу телевизионери, които всички свои разговори водят с… калкулатор. Така се оказва в крайна сметка. Защото, каквото и да ми говорят за ограничаване на инициативата и непоносима цензура, ясно е – става дума за пари…

В същото време група млади актьори подготвиха изключително трудния и опасен за един изпълнител акустичен концерт, работят по втори проект, мислят за трети, влизат в студиото да записват два абсолютни хита, след които ще последва албум… И не говорят за пари, защото първо трябва да дадеш всичко от себе си. После парите някак сами идват...

Ето един хубав пример за това, как от актьорско риалити се ражда музикален проект, а участниците продължават с реализацията си! За разлика от победителите в много други музикални формати, които едва дочакват първия си сингъл. Защото са имали неблагоразумието да се включат в… търговски проект.

Още за концерта - ТУК

1 коментар:

  1. Във цялата тая държавна и медиина кочина,има хора ,които се нуждаят от въздух...а като няма сами си го създават!Ангелите дано продължат да се занимават с небесни неща.А Касиел е луда за връзване в най-хубавия смисъл!

    ОтговорИзтриване