четвъртък, 19 април 2012 г.

Моите коментари: ПРЕДИ ДА НИ СЪБЕРЕ, КАПИТАНЪТ НИ ОБЕДИНИ




Боряна АНТИМОВА

КАПИТАНЪТ НИ СЪБИРА ТАЗИ ВЕЧЕР В 19.19 Ч. НА НАЦИОНАЛНИЯ СТАДИОН... Дори и в страданието си един силен и смел мъж обединява нацията ни, показва ни как трябва да се отнасяме към другите. Фейсбук – като истинска социална медия, поде инициативата и я разви до неподозирани мащаби. Видяхме и нещо, невиждано досега - знамената на "Левски" и ЦСКА заедно, в подкрепа на Стенли.

Днес българите имат кауза – да вдъхнат кураж на капитана на националния отбор по футбол. Тя е колкото патриотична, толкова и етична. Изведнъж стана ясно, на колко хора е помагал Стилиян. Отвсякъде пристигат нови и нови разкази за хуманните жестове на нашия капитан. Та как бихме могли да разберем, като Стенли никога не е бил барабани за това...

Но ето че днес той самият има нужда от морална подкрепа, защото е сам срещу левкемията, в тежък двубой, при който единият от двамата трябва да победи! И това трябва да е Стилиян! Няма начин да не победи, щом зад него са всички българи и целият свят!

"Да запалим свещичка и да се помолим - всеки пред своя Бог!", написа Вилдан Байрямова, моя приятелка и колега. Вилдан е в Кърджали, талантлив поет и журналист, пише на най-прекрасния български, който може да си представим…

Вилдан няма да може да дойде, защото е кореспондент и трябва да е в Кърджали, но ще се помоли пред своя Бог... Колко хубаво... Всеки да се помоли пред своя Бог, предлага Вилдан - християнски, мюсюлмански, еврейски, арменски... Защото всички сме българи.

ПРЕДИ ДА НИ СЪБЕРЕ, КАПИТАНЪТ НИ ОБЕДИНИ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар