петък, 19 април 2013 г.

Как рождената дата предопределя съдбата според древната Кабала

Дървото на живота - най-важният символ при Кабала
Кабала (kabbalah) е едно от най-древните мистични учения, което търси връзката между очевидно житейското и “предначертаното”, т.е. рамките, в които всеки човек, въпреки волята и развитите си качества, е затворен. Чрез силата на числата, Кабала разгадава съдбата на всеки отделен индивид.

Знаменитият метод се гради на числото 142857, което притежава космическата хармония. Умножено с 2 дава число със същите цифри, но разместени – 142857 х 2 = 285714. За да разберете и Вие дали звездите ви покровителстват и какво ви е отредено от орисниците, то направете следните елементарни математически преобразувания. Напишете годината, месеца и деня на вашето раждане. Например, ако сте родени на 18 април 1968 год., то ще получите цифрата 1968418. Към това число прибавете кабалистичното:

1968418 + 142857 = 2111275

От числото премахнете нулата и повтарящите се цифри. В нашия случай се получава 75. Сега съберете останалите цифри: 7+5=12. Ако числото е над 12 още веднъж съберете цифрите. А ето и самото тълкувание на тайнствената кабала за вашата съдба.

От мен. Честно казано, винаги съм се отнасяла с необходимата доза скепсис към подобни учения. Порази ме обаче магическото число 142857, което, умножено по 2, съдържа същите цифри, но в друг ред...

Направих изчисления за себе си и излезе, че моето число е 5. Вярно е всичко, което пише за петицата - че целият ми живот е борба, че постигам всичко с много воля, устременост и хъс и почти винаги успявам, но че за съжаление щастието ме спохожда единствено в една посока... Затова реших, че си заслужава да публикувам това.

Ако числото ви е 1
Родени сте под щастлива звезда и имате щастието да градите живота си според собствената си воля, а не по стечение на ситуацията. Вашето житейско правило: “Щастието е като здравето – ако не го забелязваш, значи го имаш.”

Ако числото ви е 2
Вашият характер е труден, пълен с противоположности и обърканата ви душевна нагласа може да се отърси от несигурността си единствено, ако си набележите строго определена цел, т.е. не трябва и да си помисляте да раздвоявате усилията си в няколко начинания. Пътят ви към добър живот е усиления труд за осъществяването му. Съдбата ви съветва: “Посейте постъпка и ще пожънете навик; посейте навик и ще пожънете характер; посейте характер, ще пожънете съдба.”

Ако числото ви е 3
Вие сте галеник на съдбата и трудно бихте почувствали, че животът не е само пъстроцветен декор на сцена, а и низ от житейски несгоди. Съдбата ви предупреждава: “Няма рози без бодли.”

Ако числото ви е 4
За съжаление, колкото и да ласкаете “късмета” си, той все бяга от вас. Щастието винаги остава на една ръка разстояние от вас, но прекрасно е, че вие въпреки това сте върл оптимист. За вас е успокоението, че старините ви ще са белязани от щастлива звезда. Житейската ви утеха е: “Ако не можеш да заповядаш на света, заповядай поне на себе си.”

Ако числото ви е 5
Вашата съдба е борбата. Вие постигате всичко с много воля, устременост и хъс и почти винаги успявате. За съжаление щастието ви спохожда единствено в една посока. Иначе (най-вече в личен план) изживявате несгодите сам. Съдбата препоръчва: “Запознайте се с голямото нещо, докато е още малко.”

Ако числото ви е 6
Ако не беше твърде бунтарската ви природа и постоянната ви мнителност, бихте могли да осъществите благосклонните виждания на орисниците за съдбата си, но буйността и необуздания характер определено не са от положителните качества, които биха допринесли за това. Съдбата за Вас: “Човек се лъже почти винаги, когато иска да постъпва хитро във всичко.”

Ако числото ви е 7
Съдбата ви гали рядко, но когато спусне птичето на късмета над вас, внимавайте да не го изтървете, защото иначе житейския ви път е осеян от изпитания и лекомислени грешки, с които вие очевидно не можете да се справите сам, но когато съдбата ви се усмихне, тя го прави доста щедро. Вашият девиз: “Да знаеш да чакаш, е велико средство за успех.”

Ако числото ви е 8
Вие не сте роден под нещастна звезда, но правите сами живота си труден. Бързите настроения, невъзможността да се справите сам със себе си, ви тласка към крайни мерки. Чувството, че сте изигран, неразбран и отритнат от обществото, заради трудния си нрав и инат, напълно заслужено ви отрежда място в ранглистата на вечно оплакващите се от живота, а всъщност (ако се огледате, ще видите, че с малко воля и усмивка) нещата са даже изцяло под ваш контрол. Вашият съдбовен шанс: “Онези, които се оплакват от съдбата, имат повече причини да се оплакват само от себе си.”

Ако числото ви е 9
На вас единствено не ви достига кураж и увереност в собствените ви възможности и това е причината да бяга успехът от вас. Изживявате се като песимист, но нямате основания да се оплаквате от липса на възможности за реализация и реален шанс за достигане на високи лични и професионални успехи. Следвайте стриктно: “Не падайте духом; не успееш ли, започни отново”.

Ако числото ви е 10
Честито! Вие не само сте родени под щастлива звезда, но и притежавате идеална нагласа за живота и знаете как да постигнете заветните цели. Внимавайте само да не си набележите твърде висока бариера! Пътят ви в живота: “Обичай всички, доверявай се на малцина, не навреждай никому”.

Ако числото ви е 11
Вие сте от малцината, които с малко труд и ясни цели постигат комфорта, за който мечтаят. Помислете обаче, дали не може да продължите с по-висши цели, отколкото да се задоволявате с вече постигнатото, защото на вас не ви липсва нито късмет, нито възможности. Помнете: “Леността се движи тъй бавно, и бедността я настига много лесно.”

Ако числото ви е 12
Твърде много сте заети с чуждото щастие и не забелязвате, че вашето едва мъждука. Имате шанса да разгорите пламъка, но в характера ви за съжаление присъства колебанието и нерешителността и все изчаквате удобен момент, който понякога или ще ви подмине, или вие ще забравите да видите. Вашата грешка: “Никое щастие не е тъй голямо, както е голям страха.”
Източник: zajenata.bg


Кабалистичното Дърво на живота
Какво е Кабала


Кабалата (от иврит קבלה: „получаване“) е мистична традиция. "Зохар" (The Zohar) е най-важната книга, обясняваща Библията дума по дума и посланията й. Съществуват Кабала центрове по цял свят, най-големият е в Лос Анджелис, най-близките до България групи за изучаването на Кабала са в Анкара, Истанбул, Атина и Букурещ.

Кабалата не е религия, последователите ѝ изповядват юдаизъм, християнство, будизъм и други религии. Кабалата е учение, смятано за мистично, като основната идея е, че всеки човек е свързан с Бог и че трябва да работи върху различни аспекти на своята душа за да постигне хармония.

Кабалата учи, че преди Големия взрив всички човешки души са били едно цяло, една светлина. След Големият взрив, единната енергия се разделя и се появява вселената и материалния свят. Всеки човек се стреми да се свърже обратно със светлината.

Последователите на Кабала носят червен конец на китката си, предпазващ от "злото око".
Кабала и сходните ѝ окултни науки, като нумерология и астрология се практикуват и в мистични неюдейски кръгове още от първите векове след Христа. (Християнската църква като цяло заклеймява кабалистичните учения и практики като еретични. Въпреки това мнозина бележити християнски просветители са я използвали и практикували.)

Като цяло Кабала почива върху специфично тълкувание на текстовете на Тора (петте книги на Мойсей или Закона в Стария завет), в съвременните си преводи и публикации на български език книгите са известни като „Битие“, „Изход“, „Левит“, „Числа“ и „Второзаконие“. При своето тълкувание на тези текстове Кабала се спира върху „особения мистичен смисъл“ на значението на буквалния прочит на думите.

Според изследователите, които не са пряко свързани с Кабала като традиция, тя се е зародила като древно гадателско изкуство, което постепенно е прераснало в огромна религиозно-философска окултна система. Последователите на Кабала смятат, че тя е шифърът, който мистично разкрива смисъла и значението на Словото Божие.


Мадона се отказа от учението


Поп звездата Мадона реши да се откаже от Кабала, след като цели 15 години беше поклонничка на древното учение и го популяризираше в целия свят. Тя се интересува от Опус Деи - католическата секта, която стана особено популярна след излизането на бестселъра на Дан Браун "Шифърът на Леонардо". Според в. "Мирър" тя прекарва много време в разговори със свещениците в един от центровете на Опус Деи в Лондон, но още не е решила дали да се присъедини към тях.

Беше съобщено също, че тя отдавна се интересувала от Опус Деи, но в момента се запознавала по-детайлно с учението. Основната причина за разрива на Мадона с Кабала е един скандал. След като тя успя да събере с благотворителни прояви близо 5 млн. за строежа на училище в Малави, се оказа, че голяма част от парите са похарчени.



8 коментара:

  1. Направих изчислението както обяснихте,получи ми се числото 2096962,като премахна еднаквите числа и нулата,не остава нищо.Какво значи това?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изчислих ви и с елката, наистина нищо не остава... Уникално... Нямам представа какво означава това.

      Изтриване
  2. Не може резултатът да е 0, сметнете отново всичко отначало.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,не знам къде греша,но винаги ми излиза нула,родена съм на 05.10.1954г

      Изтриване
  3. Здравейте! Позволявам си да се намеся, понеже покрай интересно поднесената статия прочетох и коментарите. Срещала съм този проблем, когато четох за космическото число за първи път, затова потърсих отговор и той е следният. Макар че като вибрации при пресмятането едноцифрените числа могат да се събират само чрез тяхната различната от 0 цифра, в случая, при събирането с космическото число, позиционирането на цифрите е също важно. Това е модел, точно както е модел и космическото число (то включва 2/3 от решетката на елементите огън, земя, въздух, вода), и онова, което се получава при умножението му по 2. Следователно, правилният начин, по който ще се изпише датата на раждане, например, е 19650101, а не 196511. Макар да се получават някакви съответствия и при втория начин, получават се и грешки - а това е доказателство, че не той е точният. Лично аз ползвам "позиционния" вариант и резултатите са достатъчно убедителни, за да продължавам.

    Успех по пътя и хубав ден и на двете!!

    ОтговорИзтриване
  4. п.п. Да се поправя - тъй като отначало коментарът беше малко по-дълъг, при редакцията съм допуснала една грешка. Космическото число включва 1/2 от решетката на елементите, 2/3 се падат на друг един дериват. Извинявам се:)!

    Ще ми е интересно да споделите впечатлението си от "позиционния" начин за изчисление на личните си числа, ако имате желание, разбира се. Всичко добро още веднъж!!

    ОтговорИзтриване
  5. Как се събират числата? Аз съм на 24.07.1987
    Като събера 1987724+142857 получавам число 2130581
    по примера по горе това число 75 как е получено
    - при сбор или просто последните 2 числа са взети - в случая при мен 81?

    ОтговорИзтриване