сряда, 22 февруари 2012 г.

Моите коментари: Добрата новина днес: Башар Рахал завел деца от дом на пица и кино

Боряна АНТИМОВА

Добрата новина не била новина?... А пък журналистът трябвало да е начумерен, да гледа лошо и да търси под вола теле... И колкото по-кърваво и гнусно е това, което изравя като новина, толкова по-добре... Така мислят някои, не и аз. Да, истината трябва да се търси, но когато тя е със знак плюс, тогава какво?...

Новината от сутринта, която истински ме развълнува, беше как актьорът Башар Рахал организирал свои приятели и завел деца от дом на пица и на кино. Това е актьор, снимал филми в Меката на киното - Холивуд. Снима се и като злодея в "Стъклен дом". Предполага се, че е толкова зает, че няма време да се занимава с такива неща като благотворителност. Но ето че решил и вдигнал телефона.

Попитал приятел, ще осигури ли транспорт за децата от дома до пицарията и киното. Приятелят казал "да". Помолил друг - с пицария, да приеме децата - и той казал "да". Звъннал на трети - с киносалон... Е, отговорът е бил "да", разбира се. Всички казали "да" на Башар, щото е пич. Ей така, без много туткане и без да бие барабани, се организирали и го направили.

И никой нямаше да разбере за това, ако колеги от bTV не го чули случайно... От днес обичам Башар и съм пристрастна към него. Той е моят герой на деня. Даже ме е яд, че не аз съм открила това, за да напиша за Башар. Обичам да откривам хора, които правят нещо значимо, УСПЯВАТ ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ И ВСИЧКО.

И май не само аз мисля така. ето какво ми написа моя фб приятелка по повод на моя публикация: "Нашето общество ежедневно се депресира с гадни новини, черни хроники и още по-мрачни статистики. Иска ми се да има много повече журналисти, които да подбират по-свежи теми. Така и на нашите души да им дадем шанс да поолекнат..."

1 коментар:

  1. ..И аз подкрепям Вашата ФБ - приятелка,която е ЗА ДОБРАТА НОВИНА...!Вие Боряна го правите перфектно,обикновено чето публикациите в блога Ви,преди малко прочетох за жената,която "бърза да живее" и много харесвам начина по който пишете.Радва ме,че Ви имам на стената си,независимо,че рядко пиша коментарии...Благодаря Ви!Добрина Гецова

    ОтговорИзтриване