петък, 10 февруари 2012 г.

„ДОСТА” е нарекла новата си книга МОНА ЧОБАН

Авторката отново експериментира и ни представя едно романтично-мистично изживяване

Търсейки самота и спокойствие, героите на романа „Доста” тръгват от Париж към малко родопско село. Вместо мечтаното уединение, се оказват въвлечени в странни и мистични приключения. Преплитат се минало и настояще, миризмата на прясно опечен хляб и кръв, непознати светове и емоции. И всеки извървява своя си път, за да стигне до изцелителната и освобождаваща прошка – към другите, към себе си.

Тази книга е за всеки, който пие кафето си с канела или карамел, който обича миризмата на горящо дърво в камината, на изгнили листа есен, на прегоряла трева през лятото. За онези, които имат мерака да се учат цял живот, които искат да вярват в невъзможното, които заспиват усмихнати.

Мона Чобан е завършила Литературния институт “М. Горки” в гр. Москва. Автор е на първия български чиклит – “Сексът не е повод за запознанство”(2005 г.), “Никакви мъже повече...до следващия”(2006 г.),
“Раз, два, три” (2007 г.), “Париж 18” (2010г.). „Доста” е петата й книга. В момента живее и работи в Париж.

От автора

Тази книга е роман, защото почти всичко в нея е въображаемо, но и не съвсем всичко е измислено. Познавам хора, които са чували тази история и други, които я считат за напълно невъзможна. Самата аз съм преживявала част от написаното, а други са преживявали останалото.

Тази книга е написана спонтанно, след много идващи въпроси, оставащи си все без отговори. Дали тази книга ги намира? Какви отговори дава? Надявам се за всеки читател те да са различни, но истински и нужните му.

Въображаемото и енергията заложени в нея ще поведат читателя между реалното и невъзможното, между истината и измислицата, но при всички положения, накъдето и да тръгнете ще вървите с много честност.

И ако в някакъв момент ви се стори, че всичко това е невъзможно, спомнете си, че най-често в живота ни най-интересното, най-ненадейното и най-случващото се е именно онова, което сме считали за невъзможно.

Тази книга е за всеки, който пие кафето си с канела или карамел, който обича миризмата на горящо дърво в камината, на изгнили листа есен, на прегоряла трева през лятото. За онези, които имат мерака да се учат цял живот, които искат да вярват, които заспиват усмихнати.

В книжарниците от 16 февруари.


Премиерата на романа ДОСТА е на 23 февруари 2012 г. от 19.00 ч.
в Petnoto Na Rorschach Sofia ул. Христо Белчев 8А

3 коментара:

  1. Книгата изглежда чудесно, сигурна съм че и съдържанието е от онези, които карат читателя да затаи дъх и да не я оставя до последната страница.

    За съжаление ПРЕМИЕРАТА е в София и не бих могла да присъствам.

    Надявам се един ден да си я купя и да прочета.

    Франсоаз Дьовал

    ОтговорИзтриване
  2. Може да дадем идея на Мона да оставя по няколко книги в някоя парижка книжарница, за да магат наши сънародници да си я купят. Много е "вкусна" за четене :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Knigata naistina e mnogo dobra. Kak da si ia kupim v Paris?

      Изтриване