събота, 30 юни 2012 г.

Българска филмова премиера в руската столица





Васко Михайлов, кор. на БНР в Москва


Българска филмова премиера имаше снощи в руската столица. Дебютният игрален филм на Кирил Станков "Джулай" за първи път беше показан пред публика по време на 34-тия Московски международен кинофестивал.

Филмът "Джулай" участва в конкурсната програма на фестивала заедно с още 16 ленти от цял свят. Монтажът му е завършил буквално преди дни, като дори Кирил Станков, който е режисьор и сценарист, го изгледа в Москва за първи път на голям екран: "Най-интересното е, че след 14 версии това, което видяхте, фактически е много близо до оригиналния сценарий.

Много неща, които не са влезли след монтажа, но повечето според мен са влезли във филма, са резултат на импровизация не само моя, но и на актрисите и на целия екип. Конкуренцията тук е доста сериозна и се надявам филмът просто да се хареса. Това за мен ще е най-доброто, което може да се случи, а оттам нататък е божа работа, каза специално за БНР Крил Станков.

Главните роли във филма са поверени на Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер и Яна Титова. Те пресъздават на екрана съдбата на три жени, които в годините на прехода са изгубили себе си, но при едно приключение край морето отново успяват да открият приятелството и сами се изправят срещу насилието.

Извън конкурсната програма киноманите на Московския фестивал видяха още един нов български игрален филм - "Инкогнито" на режисьора Михаил Пандурски, който е по мотиви от повестта "Бариерата" на Павел Вежинов.

Йожени Бел: Дано остане доволна Касиел


“След полунощ гледах репортаж от пресконференцията, която българският екип даде за 34тия кинофестивал, който се провежда от 21 до 30 юни в Москва. Филмът „July” на Кирил Станков, с участието на Касиел Ноа Ашер, Параскева Джукелова и Яна Титова е за пътуването на три жени около 40-те, които търсят себе си и мястото си в днешния живот.

Стигнали до морския бряг при Крапец, посрещат July Morning на фона, на песента в изпълнение на Uriah Heep. Журналистите фокусираха на атрактивната, червенокоска Касиел. Член на журито е Явор Гърдев, който преди 4 години получи “Сребърен Свети Георги”, за филма “Дзифт”.

Призовите статуетки от злато с проба 999,9, пресъздаващи знаменитата сцена на битката между Свети Георги Победоносец на коня, сражаващ се със змея очакват своите победители в Международния Московски Кинофестивал. Успех за нашите участници! Дано остане доволна Касиел Ноа Ашер.”


ОЩЕ ЗА ФИЛМА JULY - ТУК: Джукелова си отряза косата за филм

Няма коментари:

Публикуване на коментар