неделя, 17 юни 2012 г.

Палав секс без задръжки


Джак Никълсън и Даян Кийтън в "Невъзможно твой"





На 50: Насладете се на любовта без противозачатъчни




Боряна АНТИМОВА


Когато прехвърлим 50-те, обикновено забравяме някои от “малките” си мечти. Иска ни се да останем млади и жизнени. Дамите пък страдат от менопаузата. Но и мъжете, и жените над 50 забравят нещо много важно – че при секс на тази възраст отпада рискът от нежелана бременност. Спомнете си, какъв проблем беше това за вас преди! Настъпва времето на хедонизма, на насладите – порадвайте му се!

В любовта няма срок на годност, шегуват се сексолозите. Освен че е по-освободен, сексът между зрели хора влияе благотворно върху здравето. Подобрява работата на сърцето и кръвообращението, а чрез него – на всички органи и системи. Човек се чувства по-здрав, но и изглежда и по-млад. Ласките действат освежаващо и на кожата.

Дошло е времето да паднат задръжките и да бъдете истински палави, като пробвате всичко, което преди не сте успели. Погрешно е да мислите, че мъжете до вас държат непременно на секс с девойки, за да се чувстват по-млади. Те просто искат топлина, разбиране, съчувствие и… секс. Толкова е просто. Искат и да им повтаряте, че са желани, че са същите полови атлети.

Имат нужда да ги усещате по-добре и да приемате спокойно промените в тях. Например, че ерекцията след 50 г. не е така светкавично бърза. Далеч не при всички се разрежда желанието за секс, и това не значи, че ви желаят по-малко, обясняват специалистите. При някои мъже либидото намалява временно при заболявания на нервната система, хормонални нарушения, силно изтощение и обща слабост след заболяване, лекарства против високо кръвно налягане, депресия и др.

При жените след 50 г. пък намалява еластичността на влагалището и то става по-сухо. Но ако между двамата има любов и всеки приема партньора си такъв, какъвто е, няма проблеми. Тръпката може да убият не промените във физиката, а емоционалното напрежение и нервност, уверяват специалистите. Те съветват и да не се отказвате от пробването на нови техники и пози.

Рутината и монотонността във всяка възраст също са сигурен убиец на тръпката. Ако ерекцията е забавена, може да опитате с милувки и стимулация с ръка. Опитайте и насладата на по-бавния секс, със смяна на позите, тъй като на тази възраст хората трупат килограми и са по-малко активни физически, съветват сексолозите.

Резултати от анкета, проведена във Великобритания, показват, че и след 50-годишна възраст нищо не разстройва брака така, дори и изневярата, както отказът от секс. Така че не спирайте да се борите за връзката си, като се наслаждавате на любовни ласки без задъжки.

Казвайте му по-често...


  • че го обичате. Пращайте му SMS-и, звънете му по веднъж дневно, за да му кажете нещо нежно;
  • че е полов атлет. Повтаряйте му, че е най-добрият любовник, когото сте имали;
  • че го желаете. Прошепвайте му възбуждащи неща на ухото, докато се прибирате след разходка или гледате филм в хола;
  • че сте си намислили нова поза. Нищо не въодушевява един мъж така, както развихреното женско въображение.


Казвайте й по-често...



  • че я обичате. Показвайте го чрез малки жестове – цвете, запис на хубава музика, изненада с вечеря, приготвена от вас;
  • че е красива. Тя има нужда да й се повтаря, че е “най-хубавата жена на света, единствена и неповторима”, а не, че е “все така красива”, което й напомня, че остарява;
  • че я желаете. Прошепвайте й в ухото неща, от които да се изчервява. Дори и да изглежда, че ви се сърди за дръзките слова, нищо не я въодушевява и тонизира така, както уверенията, че още я желаят страстно.



Малко холивудски звезди могат като Даян Кийтън да се похвалят с връзки със звезди като Уорън Бийти, Ал Пачино, Уди Алън и покойния Стив Джобс. fanpix.net

Джак Никълсън събудил либидото на Даян Кийтън




Джак Никълсън събудил у Даян Кийтън жаждата за секс по време на снимките на култовия филм "Невъзможно твой". Той е истински апотеоз на “късната” любов между мъж и жена. Героят на Никълсън - Хари Санборн, неуморим плейбой с “либидо, доста по-младо от самия него”, се влюбва в майката на младото си гадже – писателката Ерика Бари (Даян Кийтън). Актрисата споделя в мемоарите си, че при любовните им сцени изпитала "тръпката на първата любов".

В скандалната си книга 66-годишната днес Даян Кийтън споделя за връзките си с Уорън Бийти, Ал Пачино и покойния Стив Джобс. Разказва и за борбата си с булимията през 70-те, докато имала връзка с Уди Алън. Книгата Then Again ("И пак”) излезе на пазара през ноември 2011 г.

Публикувано във в. "Преса", 17 юни 2012 г.


Няма коментари:

Публикуване на коментар