вторник, 15 май 2012 г.

Вече разделихме нацията и на пушачи и непушачи





Премиерът накара ли здравния си министър да спре цигарите, питат читатели


Боряна АНТИМОВА


В неделя вечерта премиерът Бойко Борисов заяви по bTV, че би забранил пушенето и на стадиона. Следват резултати от анкета, организирана от в. „Преса“ във Фейсбук, с въпрос „Как ви се струва тази идея”?


Красимира Нанова
Навсякъде по света има места за пушене, за да не пречи това на всички. На мен също ми е неприятно да дишам на някого дима. Пълната забрана е ненужна. От 7-те европейски държави с пълна забрана, три обмислят смекчаване на режима. Около училища – да, но защо трябва да е забранено на открито?... Никаква идея нямам.


Петър Константинов
Какво лошо има в идеята на премиера? Какво да прави един непушач, когато си купи билет за мач и от всички страни някой пуска срещу него облаци дим?! Прав е премиерът, не трябва да се пуши на стадиона.


Жени Крайчева
Това е стратегия. Ако са толкова вредни, както и алкохола, то нека да забранят производството им и вноса им! И аз не харесвам някой да мирише на джибри на обществено място. Ще забранят ли псувните и чопленето на слънчогледови семки по стадионите? Пунто-пластики и разтягане на паяжини. А когато се спре с плюенето и с псувните и с побоите по стадионите, тогава ще се спре с цигарите. Нека ТОЙ да даде личен пример и да се откаже от маниера със семките! Знаем как го прави, нали? Хазартните игри също са зависимост, която разсипва живота на много хора! Защо комарджийниците не са извън населените места? И премиерът като предлага това, здравният министър Десислава Атанасова отказа ли цигарите?

Маргарита Петкова
Интересно ми е Б. Б., който се фука, че строи стадиони и спортни площадки, защо иска да ги обезлюди наполовина? Да се забрани пушенето, семките, лимонадата, да се говори тихо и възпитано, да седим с изправен гръб и прибрани колене, а дрес-кодът да е като за премиера на "Кавалерия рустикана"... Ами тогава футболистите трябва да танцуват поне "Танц със саби" на терена. Съдията - "Умиращият лебед" ... Кра-со-та!

Никола Георгиев
Искам, като водя малкия си син на мач - а това ни е едно от любимите ни занимания заедно - да няма около нас хора, които да му пращат кълба дим. Какво като е на открито! Седалките на стадиона са така направени, че човек трудно може да се спаси от тютюневата смрад.

Георги Попов
Правото да запалиш е свещено право.Но какво е правото на тези около теб да дишат твоя дим?...

Митко Атанасов
Изобщо не ми пука за тези ,които ядат л...а! Стига да не миришат около мене.

Лазар Панайотов
Сега пък разделиха нацията и на пушачи и непушачи.


Публикувано в рубриката "Трибун@" на в. "Преса", 15 май 2012 г.



Няма коментари:

Публикуване на коментар