четвъртък, 1 март 2012 г.

Касиел Ноа Ашер НЕ се съблича

Сн. Нели Томова
Актрисата менажира акустични концерти,
засне 5 филма

Боряна АНТИМОВА

Известната с несвенливата си, но естетична склонност към провокации с голотата Касиел Ноа Ашер, напоследък менажира акустични концерти. Двама от нейните ангели в "Стар машин" - Иво Желев и Силвия Станоева ще пеят, а македонецът Желко ще им съпровожда на бас китара, съобщи самата тя пред "Преса".

Името на пианиста засега се пази в тайна. Иво, когото зрителите запомниха с култовото Imagine на Джон Ленън, не само ще пее, но и ще се включи със съпровод на няколко нетрадиционни инструмента. Самата Касиел притежава певчески талант, но няма да излезе на сцената, тъй като според нея Иво и Силвия са достатъчни.

“Правим го, защото на всички ни харесва”, каза Касиел и подчерта, че е по-скоро вдъхновител, а не ментор на младите си колеги. “Акустичните концерти са най-трудното нещо за един изпълнител, правят се на камерни сцени и са истинско предизвикателство за всички ни”, обясни Касиел.

Новата формация още няма име. Програмата включва 17 парчета в джаз-фънк стил, между които “Токсик” на Бритни Спиърс и култовото Singing In The Rain в “леко траш звучене”. Първият концерт на групата ще е към средата на март в нашумялото столично заведение “Преди 10”.

Сн. Нели Томова
Последните й две години са били чудесни според нея. Казва, че е работила с хора, с които е искала, и от които се учи. Заснела е 5 филма. Тази година на актрисата предстоят две премиери на заглавия, за които беше номинирана от киноакадемията за главна женска роля – за образа на феята Розабел в “Цахес” и на Марта в “Зад кадър”.

Филмът “Цахес” на Анри Кулев току-що излезе. Стартът на “Зад кадър” на режисьора Светльо Овчаров е през април, но вече е носител на световни награди, като тези от фестивала в Кайро. Филмът “Три” е романтичен трилър с привкус на “Телма и Луиз” с режисьор Кирил Станков. “Цинкограф” е дебют на великолепния оператор Емил Христов. “Това са срещи и работа, за която всеки може да мечтае”, казва Касиел.

Какво още прави в момента една от най-скандалните ни актриси отпреди 10 години? Тогава разголваше смело тялото и душата си, говореше свободно по теми табу като секс, изневяра, а сега?

“Аз съм реалист и очаквам всеки ден да се случи чудо. Правя нещата, които трябва да правя, и то така, както искам. Първо започвам с мечтата и слагам начало. Смело начало. Смелостта притежава вътре в себе си и гении и сила, и магия. И те доближава до чудото да играеш”, сподели актрисата.

Животът й хвърчи на пълни обороти: “Опитвам се да пренебрегна реалността. Живея два пъти над финансовите си възможности. Работя три пъти повече, отколкото издържа физиката и мозъкът ми. Уча се четворно повече от пропуснаните шансове. И умирам от любов пет пъти повече, отколкото сърцето ми може да понесе”, казва Касиел.

Напоследък обожава да пише - киносценарии, любовни писма и желания на малки листчета. Киносценариите предава на продуцентите. Любовните писма изпраща на нищо неподозиращи за фаталните й чувства мъже, а желанията - директно на Господ.

Сн: Александър Нишков
Понякога прекарва по цели нощи в монтажи. Направила е два “актинг-реал”-а – на Силвия и Иво от “Ангелите на Касиел”. Това са кратки филмчета, които представят актьора и всичките му лица в най-добрата светлина пред продуценти, кастинг-директори и режисьори. Което е световна практика, подчертава актрисата.

Сн. Ина Манева
Касиел определя като предизвикателство участието си като ментор в актьорското риалити “Стар Машин”. “Там открих себе си в децата от моя отбор, особено в Силвия и Иво. Да тренираш млади актьори, и то в състезание, е като минирано поле, засято с макове. Преживяхме цялата палитра от емоции: съмнения, умора, амбиции, влюбване, взривове… “Стар машин” е динамит, който събужда”, обяснява разпалено Касиел.



Една от изненадите на риалитито беше второто място на изключителния Иво Желев. Как приема всичко това Касиел? “Иво е моята “Мъглявина Душа”... И не спечели, защото възможностите, талантът му са на космически разстояния от моженето на другите участници... А и общоприетият български вкус се примирява с познатото,  лесното, това, което е бързосмилаемо и неангажиращо.

Иво почти няма български аналог сред колегите ми актьори. Такава мощна комплексна култура, техника, бесове в играта, танцуването, великолепното му пеене не се срещат всеки ден. Надявам се много скоро да го гледам на Бродуей. Мисля, че това не зависи от никакво риалити, а от готовността да бъде свободен.

Свободен е не този, който “прави каквото иска”, а този, който знае какво иска. Свободата не иска само “добродетел и смелост”. Иска главно знание и критична способност. Това се стремях да кажа и покажа на Ангелите от началото до края на нашата среща”, каза за менторството си Касиел.
Сцена от моноспектакъла "Нищо по-добро"

Междувременно на 5 март в "Червената къща" актрисата ще отбележи 60-ото представление на моноспектакъла си “Нищо  по–хубаво”. Дали тази жена от спектакъла, “като влюбено животно, която разкрива най-срамните си тайни под формата на мръсен виц”, прилича на нея?

“Много съм щастлива, че зрителите преди всеки спектакъл се събират като таен кръг от посветени. Играла съм пред клошарка, която сподели сцената с мен в една ледовита вечер... И публиката я припозна като божи пратеник.


Играла съм пред слепец, който страхотно се забавляваше, а същевременно след поклоните каза, че ароматът на героинята ми е на мокър от проливния дъжд вълк. Играла съм пред живи очи, изпълнени с надежда за просветление. Заради това избрах текста – той предизвиква шок и катарзис у хората, но през смях”, казва актрисата.

УНИКАЛЕН ПЛАКАТ! Автор: LUBRI

Касиел съобщи, че се задава и голям театрален проект, но все още не желае да се говори за него, докато не се случи.

Публикувано (в съкращения) във в. “Преса”, 1 март 2012 г.



Сн: Александър Нишков
Нейната ексклузивна визитка от “Стар Машин”
 (не съм чела по-добра!)

Актриса. Червенокоса. Ексцентрична. Талантлива. Като малка искала да стане хирург, но сега се ядосва, че не се е родила, когато трябва. Съжалява, че не е живяла през 30-те години на миналия век. На сцената обаче не е ретро, по-скоро е съвременната Владетелка на сетивата. Но и това не й е достатъчно.

Името на Касиел Ноа Ашер в превод от иврит означава Божи престол-Перла-Нещо като каменна пустиня. По някое време иска да става хирург, но после влиза във ВИТИЗ при Коко Азарян след второто си кандидатстване. При първото замеря човек от комисията с пепелник по главата.

През 90-те години става известна с нестандартните си роли и голотата си в „Амок”, „Дон Жуан в Ада”, „Любовникът”, „Сън в лятна нощ”, „Спомен за една революция”, „Джойс”, „Фауст”. Нашумява в киното във „Всичко от нулата”, „Сватба”, „Огледалото на дявола”, „Зад кадър”, скоро ще я видим в „Цахес”.

Като режисьор провокира с „Ане/Мъртви градове”, „Оксижен”, „Кокаин”. Моноспектаклите „Доброто тяло” и „Нещо по-хубаво...” печелят дори враговете й. Касиел е супер ексцентрична и извън светлината на прожекторите.

Предпочита мъжът до нея да бъде с черно чувство за хумор и с големи ръце, за да се почувства слаба. Слуша Пучини и Джанис Джоплин, мечтае да постави опера от класата на „Мадам Бътерфлай”. Убедена е, че цялата й философия за живота може да бъде разбрана от книгата „Бърни Кълвача”.

Иска да постави „Идиот“, защото я вълнува участта на абсолютно невинния човек, който се чувства виновен за греховете на другите.

Нарича себе си „наблюдател” и „любопитник”, обожава остров Сицилия. Надява се един ден синът й да стане банкер, за да приключи с кредитите.

5 коментара:

  1. Артист. И голям човек с необятна душа. ( С.Ц.)

    ОтговорИзтриване
  2. хубаво е, че някои хора забелязват и стойностните неща, не само външната показност. винаги съм харесвала касиел заради пламъка в душата й, заради любовта, с която прави всичко.

    ОтговорИзтриване
  3. ...определено си я харесвам... допада ми .... заради независимостта си.... и характера си..... и да не забравя.... червената коса...

    ОтговорИзтриване
  4. Ами касиел-няма и няма и да има такава ,с нищо не може да се сравни ,като в песента на Шиниъд `оКонър.

    ОтговорИзтриване
  5. Много луда. Страшно ми харесва!

    ОтговорИзтриване