сряда, 7 март 2012 г.

Маги, от Магелан с нова книга

Една от грандамите на светската журналистика и една от най-ярките дами, които познавам – Маги Гигова – издава нова книга! Засега видях само корицата на моята колега и приятелка – свежарска и готина като самата нея. И като знам колко ярко е перото й на пътеписец и колко храбро - сърцето й на щур пътешественик, отсега знам: тази премиера ще е вълшебна!

Посягате към книгата „Новите пътешествия на Маги, от Магелан”? Честито! Вие вече спечелихте! Взимате книга, а печелите незабравим воаяж из далечни страни и кътчета, за чието съществуване дори не сте подозирали.

Разходката с Магдалена Гигова засега е само на хартия, но апетитът идва с яденето. А „Новите пътешествия...” имат хрупкава коричка и ухаят на екзотични подправки. Авторката поднася  приключенията си заразително,  питателно и цветно, с любопитни факти на вкус и хумор колкото поеме. Как да устоиш?!

„Нужно е съвсем малко, за да почувстваме реалността, бавно и с любов да галим дремещия до нас домашен любимец, докато крачим, летим, яздим, плаваме с Маги в нейните пътешествия по стъпките на бай Ганьо във Виена, а после до Аруба и Момбаса, до Дамаск и Маракеш, Ла Валета и Гоа”, пише в предговора си към книгата издателката Светлана Тилкова-Алена и добавя: ”Фантазията ни засища своя глад за приключения. Превръщаме се в откриватели на хора и земи, които времето още не ни е отредило да познаем извън страниците на пътеписа.
 Приятно пътешестване и не съжалявайте, когато стигнете края, защото всеки край обещава продължение”, завършва Алена.

„Новите пътешествия на Маги от Магелан” на 424 страници с над 200 авторски снимки ще ви отведе при дивите племена в индийския щат Гуджарат и индианците ембера на езерото Гатун в  Панамския канал, от остров Бонеър в Карибско море до Молукските острови в морето Банда, ще скачате с масаите в кенийските резерват Цаво или ще яздите камила с берберите край Дуз.

Книгата „Новите пътешествия на Маги, от Магелан” на издателство „Арос”, ще тръгне официално към читателите на 27 март от 19 часа в клуб „Библиотеката”. И понеже времената на криза предполагат стимулиране на свободната инициатива и конкуренцията, първите 50 сдобили се с безценното томче ще получат подаръчен комплект от „Рефан” на стойност по-голяма от цената на книгата.

За първи път в историята на литературата при представянето ще бъде правен бодиарт върху... тялото на спонсора. Разбира се, не става дума за д-р Ангел Енчев, също допринесъл с щедростта си за излизането на пътеписите. Не че пластичният хирург има от какво да се срамува...

Художникът Иван Яхнаджиев ще рисува артистичен прочит на географски карти върху изваяните мускули на Мерлин Арнаудова – бизнесдама, но и световна рекордьорка на 100 метра за ветерани и шампионка по бодифитнес.

От „Огнена хризантема” обещават безопасно, но зрелищно светлинно шоу около пърформанса. А понеже, като светски репортер авторката е била на доста отегчителни събития, Маги Гигова обещава минимално количество речи и максимално много приятни разговори и забавления. Което не изключва изненадите.....

Няма коментари:

Публикуване на коментар