сряда, 4 юли 2012 г.

Даряват зъбни протези на бедни възрастни хора

Една добра новина ! Баба Божана вече е със зъби, дарени от Фондация Свети Иван РилскиСлед  3-седмична работа на мобилния стоматологичен кабинет, разкрит към „ДКЦ Свети Панталеймон” ООД гр. Плевен в с. Гривица, днес неговите пациенти се зарадваха на първите зъбни протези, дарени от фондация Свети Иван Рилски. Възрастните хора от селото вече няма да се притесняват да се усмихват и ще се радват на пълноценно хранене и по- здравословен начин на живот.

„Чудесно е да можеш да видиш радостта на хората, които не са се надявали, че „на крака” до тях ще отиде зъболекар и ще ги избави от неудобството на беззъбата устна кухина.”,  сподели д-р Елиза Георгиева, една от учредителките на фондация „Св. Иван Рилски” и неин управител.

„Бабите и дядовците ми довериха, че отначало са погледнали на идеята с недоверие и са си мислели, че това е поредната рекламна кампания, от която някой има интерес. Сега, обаче, след като са видели с очите си и осезателно са почувствали резултатите, те не пестят благодарността си  към  стоматолозите д-р Петева и д-р Найденова, работещи в мобилния кабинет.

„Имало кой да помисли и за нас. Господ здраве и сили да дава на добрите хора от фондацията, които са се сетили да дойдат да ни помогнат!”  

Мобилният стоматологичен кабинет на фондация „Св. Иван Рилски” преглежда пациенти и в селата Ясен, Подем и Върбица. И там на нуждаещите се възрастни хора ще бъдат поставени зъбни протези, дарени от Фондацията. Следващите пациенти на д-р Петева и д-р Найденова ще бъдат от с. Рибен.

ПОВЕЧЕ ЗА ФОНДАЦИЯТА

Това са протезите, които хората от фондация "Св. Панталеймон" даряват на хората

Няма коментари:

Публикуване на коментар