вторник, 24 юли 2012 г.

Приятел според зодията



"Извинете, от коя зодия сте?" - подобен въпрос може да прозвучи нелепо при запознанство. Задават го хора, които имат някакви намерения спрямо вас - харесали са ви за любовна авантюра или просто сте им симпатични за приятел. Някои избират дори бизнес партньорите си по зодията.

 

Нелепо е да мислим, че може да избираме приятелския си кръг само по зодията. Този хороскоп може да ви насочи, какво да очаквате от най-близките ви хора. Той може и да ви помогне по-добре да ги разбирате.




 ОВЕН





Наричат го началника на зодиака. Силен и властен знак, но само за външния свят. Иначе е един от най-верните приятели. Винаги защитава, подкрепя и помага на близките си. Не допуска сивото всекидневие в отношенията с другите. Много лоялен приятел, невероятно жизнен и импулсивен.

Единственото ви задължение към Овена е да го придружавате навсякъде и във всичко, и, разбира се, ако може, винаги той да печели.
Проблемът за приятелите на тази зодия е да успеят да запазят твърдостта на характера си и да издържат на темпото на Овена, което е почти невъзможно.

ТЕЛЕЦ



Подозрителен в началото на всяко ново приятелство. Доста е ревнив към приятелите си. Често не ви оставя сами и очаква
абсолютна подкрепа дори тогава, когато вие самите имате нужда от такава. Друг път е прекалено потаен, поставя стена между себе си и света.

И въпреки това обожава приятелите си и е готов на всичко за тях. Дори да лиши себе си от нещо. В случай на криза, Телецът ще бъде любезен, ще се опита да ви успокои с вътрешната си сила, която ще ви изправи моментално на крака.

Един съвет: никога не го пренебрегвайте, той ще ви го върне рано или късно. Дава много и очаква много. Себелюбив е и смята, че светът се върти около него.

БЛИЗНАЦИ



Един от най-интелигентните представители на звездното небе. Добър приятел е на тези, които го ласкаят и падат в краката му. Има чувство за хумор, но някои Близнаци лесно се засягат. Привлекателен, но труден характер, когото не всеки би могъл да разбере. Много често двояката му същност излиза на показ и човек невинаги може да се подготви за предстоящото.

Очаква да бъде подкрепен във всяка лудория. Обожава да спори, понякога отстоява теза, в която не вярва, само и само за да провокира разговора.
За човека от тази зодия приятели могат да бъдат само хора, които са достатъчно силни да отстояват себе си, дори с цената на приятелството си с тях, и да са склонни да понасят неговата вятърничавост. Той не обича прекалено дълбоките отношения. Плашат го. За него е изключително важно хората да са естествени.

РАК



Домошар е и обича приятелите си до полуда. Приема ги като част от семейството. Често за него приятелството е всичко, но докато не му посочиш отрицателните му черти. Не обича критиката, направо не я понася. Свива се в черупката си, но въпреки това остава верен до гроб.

Обича да е обгрижван и почитан като бог. За жалост, невинаги е такъв. Студен и груб, понякога мачка приятелите си, но бързо се реваншира.

ЛЪВ



Пазителят на топлото. Подобно на Овена, той е лидер и пази гърба на приятелите си. Защитава ги от неблагоприятните ситуации, за което държи да му изказват нужното уважение.
Предприема необмислени ходове и често съжалява. Затова е безкрайно благодарен на приятелите си, когато му дават реални съвети.

Но не трябва да се забравя, че той все пак е хищник. Добродушен, но хищник.
Водещ принцип при него е справедливостта. След това идва ред на нетърпението. Обича всеки да си знае мястото.

ДЕВА



Обича да се събира със спретнати и чисти хора. Умее да пресмята плюсовете и минусите в отношенията с близките си. Никога не пропуска удобен момент да те накара да се усмихнеш.
Разговорлив, но злопаметен. Често не признава грешките си. Той винаги е безгрешен. Верен е на навиците си и не обича промените, свързани с обкръжението му. Склонен е да вярва, че е създаден да се грижи за близките си.

Обича да се среща с приятелите си. Води много активен живот и не би искал да се събере с някой, който не уважава това. Надарен е с изумителна памет, на която разчита.

ВЕЗНИ




Роденият под този знак никога не е убеден в абсолютна степен, кое е правилно и кое грешно. В съветите обаче е много добър. Винаги знае какво да каже и как да повдигне духа на приятел. За жалост, никога не може да помогне на себе си. Не му е нужен помощник, за да води силен диалог, добре се справя и сам.

Иска винаги да има добър приятел до себе си. Обича изкуството и се стреми да бъде полезен на другите. Това го прави популярен, но на моменти води до лабилност. Липсва му способността да прави реална самооценка. Подобно на Рака, има нужда да бъде обожествяван. Когато това не се получава от отсрещната страна, хармонията се нарушава.

По природа е оптимист, но се случва да изпада в депресии. Когато това се случи, приятелски, но искрен комплимент може да оправи настроението му.
Винаги показва своя гняв и недоволство. Затова често страда от непремерените си думи. Уважава искрените хора, не толерира лицемерието.

СКОРПИОН






Казват, че това е най-фаталният знак, но не е съвсем така. Скорпионът е много мил и нежен с близките си. Винаги готов да помогне финансово или за някоя щуротия. Трудно е да бъде опознат. Има нужда да се почувства уверен в себе си и очаква най-близкият му приятел да създаде такава атмосфера. Ако това стане, то знайте, че сте спечелили приятел до края на живота си.


Има навика да задава смущаващи въпроси, но е много дискретен. Прекомерно взискателен към другите. Затова, ако имате приятел от тази зодия, може да сте горди, че сте подобаващо оценени.
Скорпионът е човек, който нито прощава, нито забравя. Цени доверието и умее да пази тайни.

СТРЕЛЕЦ



Това е пътешественикът на зодиакалния цикъл. Винаги е готов за ново пътуване, ново място за опознаване. Притежава усет към сакралното и божественото, което го прави фанатично верен приятел. Но в никакъв случай досаден.

Не позволява да го поставят в определена рамка по отношение на образованието, но винаги е с една крачка преди другите.
Винаги заобиколен от много хора, Стрелецът знае как да организира събития и да е в техния център.

Запален спортист и дори и да не си пада по това, винаги има любими занимания за по-добър тонус.
Едни от големите интелектуалци на зодиака, прекарва часове в разнищване на различни проблеми.

Лесно прощава грешките на приятелите си, стига проблемите да са изяснени. Волно и свободно същество, не понася лицемерието.

КОЗИРОГ



Това е амбициозният знак на зодиака. Винаги има цел, никога не прави нещо просто ей така. Завоюва всичко, което реши. Добър и верен приятел, той винаги ще ви помогне в труден момент. Може да се превърне във ваш приятел закрилник, но само ако повярва в себе си и в собствените си възможности. Никак не обича компромисите.

Често обаче, обсебен от работата, забравя за приятелите си. Интелигентен, внимателен и много изтънчен, той е перфектният домакин. По принцип е лоялен към приятелите си, стига служебните ангажименти да не го спрат.

ВОДОЛЕЙ



Това е знакът, на когото е заложено да има приятели по всяко време и навсякъде. Винаги членува в някаква група и се отличава с идеалистичните си възгледи в нея.
Гореща личност, с която бихте могли да разговаряте на всякаква тема.

Много от родените под този знак предпочитат неангажиращи контакти. Преди обаче да допуснат когото и да било в техния личен свят, те трябва да са на ти със собствената си идентичност. Когато се преборят със затвореността си, разрушават всички прегради и създават трайни приятелства.

Водолеят сякаш не принадлежи на времето. Дава, без да иска нещо в замяна. Почтен и директен, той уважава свободата на хората от близкото си обкръжение.

РИБИ



Един от най-индивидуалистичните знаци. Безкомпромисен приятел, не прощава. Когато се чувства застрашен, напада или започва да отбягва човека, въвел го в душевен дискомфорт, като губи вяра в приятелите си и ги превръща в скрити врагове.

Лабилен и често с неправилна оценка за събитията и хората, той кара приятелите си да се чувстват не на място. Свръхчувствителен, всяка непремерена дума го наранява.

За да помогнете на свой приятел от тази зодия, трябва да се въоръжите с много търпение и да показвате непрекъснато своята изключителна привързаност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар