събота, 10 май 2014 г.

Родопски тайни за чисти души и къщиТочно след седмица в малкото село Киселчово, насред родопските баири ще започне първото ателие в Киселчовските къщи.

„Време не остана и ужасно се вълнувам – споделя Мона Чобан, организатор на ателието. – Когато нещо е за пръв път, няма как да няма вълнение. А аз за пръв път ще варя сапун, ще се уча как човек чисти и себе си и заобикалящото го без химически препарати.“

 Под вещото ръководство на Галина  Ганова, преподавател в Професионална гимназия за приложни изкуства - Смолян и уметна българска жена ще се прави домашен сапун. По стара бабина рецепта. А накрая всеки ще си тръгне с поне един калъп. Участниците ще си припомнят или ще научат начини за почистване на дома, за гонене на зли духове. "А може би всеки ще си тръгне и емоционално по-чист", казва Мона.


Няма по-добро средство за почистване на дома
от ръчно приготвения сапун
А в неделя участниците ще почистят гроба на Руфинка от най-известната родопска песен „Руфинка болна легнала“, който се намира в съседното село Попрелка.


Ателието ще се проведе в с. Киселчово на 16,17 и 18 май.

Таксата за участие е 120 лв. на човек и включва 2 нощувки, 2 закуски, 2 обяда, 2 вечери, неограничено чай,кафе и айран, баклава и материали за ателието.

Заявки за участие – 0885 22 44 01 Гергана Петрова или мейл – kiselchovo@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар