понеделник, 20 август 2012 г.

Първата жена на Рон Мос разбива сърцето му




На 14-и август актьорът за последен път влезе в кожата на Ридж Форестър

Боряна АНТИМОВА

Звездата на “Дързост и красота” Рон Мос, който през седмицата се превърна в новина номер едно в света на сериалите заради отказа му да преподпише договора си, не е щастлив в личния си живот. Първата му съпруга Шари го зарязва след 12 години брак.

Любимецът на милиони жени по света нямал късмет да намери истински сродна душа. По едно време той дори решил, че не му е писано да се влюби и да създаде семейство. Но едно парти през 1990 г. преобръща живота му. Там Рон среща актрисата Шари Шатък.

И за двамата това е любов от пръв поглед, а Рон споделя, че Шари внася стабилност в живота му и става негова щастлива звезда. Но Шари го зарязва така неочаквано, както се появява в му. След 12-годишен брак, в края на 2002 г. тя се изнася от общата им къща в Холивуд заедно с двете им дъщери Кризон Карбо (р. 1994 г.) и Кейлъб Модин (р. 1998 г.). Следва бърз развод, а Рон се затваря в дома си и дълго време отказва да се среща и говори с когото и да било.

Продуцентите са силно разтревожени: има опасност заради личната трагедия на Рон да се разбие графикът на снимките на “Дързост и красота”. И тогава Хънтър Тайло - най-добрата приятелка на актьора (в ролята на Тейлър в сериала), спасява положението. След упорити молби и увещавания Хънтър успява да се вмъкне в “крепостта” на помръкналия актьор.

Подобно на героинята си, психоаналитикът д-р Тейлър Хейс, Хънтър помага на Рон да преодолее любовната си мъка и да излезе от леговището си. В първото си интервю след развода с Шари Рон Мос заявява, че чувствата му са разбити и вече не вярва в любовта.


Рон и Шари



След няколко години самота през 2004 г. Рон започва сериозна връзка с бившата звезда на “Плейбой” Девин ДеВаскес. Сватбата им е през септември 2009 г. Днес двамата живеят в нейното имение в Холивуд. В свободното си време Рон обича да рисува, да снима, медитира, играе тенис, разхожда се с ролкови кънки, кара колело и изучава бойни изкуства.

Роденият в Лос Анджелис актьор, който на 4 март навърши 60 години, 25 от които прекара в кожата на самонадеяния моден магнат Ридж Форестър, споделя, че изобщо не прилича на героя си. Като дете е бил невероятно срамежлив. Вместо да играе навън с останалите деца, с часове седял затворен в стаята си и си измислял въображаеми приятели.

Всъщност голямата страст на Рон не е актьорството, а музиката. На 11 години той се пали по по бас китарата и барабаните. Започва да изучава и двата инструмента едновременно, а по-късно заедно със свои приятели прави групата "Player". Бандата бързо набира популярност и за кратко време издава четири албума.

Зашеметени от внезапната си слава обаче, младите музиканти се изпокарват и групата се разпаднала. Разочарован, Рон се записва на курсове по актьорско майсторство, за да преодолее стеснителността си. Тогава няма никакво намерение да става артист.

Изненадващо и за самия него обаче, през 1987 г. му предлагат ролята на Ридж Форестър в сериала "Дързост и красота". Така снимките се превръщат в негово всекидневие. И макар да му липсва какъвто и да било опит в телевизията, Рон се справя с ролята си повече от добре.


Сватбата на Рон и Девин



Талантът му не остава незабелязан и паралелно с участието си в "Дързост и красота" той се снима във филмите "Hard Тicket to Hawaii" (1987) и "Predator" (1990). Участва и в тв шоуто “Танци със звезди”.

Седмицата премина под знака на догадки и предположения, защо Рон “уби” героя си Ридж, като излезе. Във вторник, 14-и август, бяха заснети последните сцени с него, които в САЩ ще се излъчат през септември.

Според Entertainment Weekly той е отказал да поднови договора си заради размера на заплатата си. Известно е, че бюджетът на сериала беше сериозно орязан, което се отрази и на хонорарите на звездите. Друга версия пък гласи, че Рон иска да се отдаде най-накрая изцяло на своята голяма любов – музиката и група Player.

Раздялата на Рон Мос със сериала, който се излъчва в над 90 страни в света с аудитория над 300 милиона зрители, идва след впечатляващите 6388 епизода. Продуцентите от Bell Phillip Television потвърдиха за напускането му, а в социалната мрежа Туитър Рон цяла седмица успокояваше феновете си с обещанието, че в момента не може да съобщи причините за напускането си, но ще го направи веднага щом е възможно.

В холивудските среди вече се водят наддавания как продуцентите ще “убият” героя на Мос в последния епизод с него. Коментарите са, че смъртта е прекалено елементарно решение за сериала, който няколко пъти “съживи” свои герои. Някои пък припомнят за успокоение, че често звездите се завръщат в сериалите след известно време.

Публикувано във в. “Преса”, 19 август 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар