сряда, 17 април 2013 г.

Камелия Воче пя на “тримата сопрани”

Снимка за спомен с Ал Бано


Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Кутуньо аплодираха класата на българката


Боряна АНТИМОВА

Нашата джаз и соул певица Камелия Воче пя на тримата италиански изпълнители Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Кутуньо, наричащи триото си на шега “тримата сопрани”. Това се случи на официалната вечеря в столичния ресторант “Карузо” в понеделник, разказа самата тя пред “Преса”.

“Попяхме си по една-две песни всички, аз поздравих гостите с едно акапелно парче на Били Холидей - New York, State Of Mine. Тримата бяха изненадани колко много техни колеги познавам, че съм работила в италианската телевизия RAI, че съм пяла на различни техни фестивали в Италия. Оказа се също, че и тримата са минали през агенцията, с която аз работя от 15 години - ''Malfi music''.”

Умберто Тоци поздравява Камелия Воче, седнала до италианския посланик Марко Котничелли и неговата съпруга


Дамата е била поканена на официалната вечеря от италианския посланик Марко Контичелли. “Организаторите от “Жокер Медиа” бяха избрали ресторанта не само заради родната кухня на звездите, но и заради “цветния” му собственик и главен готвач Леонардо Аморузо, който е от година и половина в България. След като поднесе ястията на гостите, Аморузо грабва микрофона и пее стандартен джаз, в акомпанимент на двама чудесни български джаз музиканти на контрабас и пиано”, разказа Камелия Воче.

Първи влязъл Ал Бано, който поздравил радушно всички, макар че бил с висока температура и болно гърло. “Беше много приятно настроен, голямо удоволствие му достави това, че познавам добре римския квартал “Кастели Романи”, който ние, българите, наричаме “италианската Бояна”. Изненада се, че съм живяла там”, добави Воче.

Собственикът и главен готвач на ресторант "Карузо" - Леонардо Аморузо пее на Тото Кутуньо


Като изящен кулинар с две издадени книги Камелия поговорила с Ал Бано за хубавата кухня, с която се слави този римски квартал. Той е изявен гастроном, произвежда вино и също пише книги с рецепти за ястия. “Помня го като голям темерут навремето, много е променен. Ал Бано се държа много благородно. Каза, че пише мемоари”, сподели пeвицата. Тя подарила на тримата по едно копие от луксозната си книга “В кухнята с Камелия Воче”, облицована с естествена коприна в тъмно-червено.

Втори пристигнал Тото Кутуньо. “Явно българската публика го кара да се чувства много по-обичан, отколкото зрителите в родината си”, пошегува се дамата и допълни, че пише хубава музика. Като истинския интелект на триото дамата определи Умберто Тоци - много елегантен и фин човек. “Той е едно прекрасно момче.”.

Камелия пее New York, State Of Mine, Тото Кутуньо слуша


Камелия му споделила, че на 16 години била влюбена в песента му Ti amo. Той и подарил последния си диск – Yesterday, Today, върху който надписал: “На скъпата Камелия с топли чувства и пожелание да избере друга песен, в която да се влюби”.

С Тоци разговорът тръгнал около децата и двамата стигнали до извода, че е световна тенденция малките да растат в много труден период, в тежка социална среда, обградени с насилие. Той коментирал с горчивина пред Камелия, че никак не му харесва прекалено материалната среда, в която растат децата. Тоци й споделил още, че се е изнесъл от Италия и живее в Монако, защото се чувствал стресиран.

Гостите хапнали ньоки (картофени кнедли) със сос от манатарки, паста с много чесън, телешко задушено с червено вино и гарнитура от спаначено пюре. Пили и по едно истинско италианско късо кафе.
Ал Бано, Умберто Тоци и Тото Кутуньо (от ляво на дясно) бяха впечатлени от таланта и красотата на Камелия Воче. сн. pressadaily.bg





Няма коментари:

Публикуване на коментар