събота, 9 февруари 2013 г.

7 причини да пиете кафе




Всички хора, които обичат кафето, винаги се радват, когато научат някоя новост в негова полза. Всъщност то е благоприятно за здравето, ако не вярвате, ето цели седем причини "за":

1. За здрава усмивка

Знаете ли, че кафето има антибактериални свойства и може да намали риска от рак в областта на устната кухина, както и да се справи с голяма част от вредните бактерии?

2. Намалява риска от рак

Както споменахме по-горе, кафето може да ви предпази от рак на устната кухина, но освен това е в помощ и на превенцията срещу рак на кожата и гърдите. Определени компоненти в него ограничават растежа на раковите клетки, затова между 2 и 5 чашки дневно звучи съвсем разумен режим.

3. За концентрация

Само една чашка кафе ще събуди мозъка и ще повиши способностите за концентрация. Ако работата ви изисква бърза мисъл, кафето със сигурност ще ви е от помощ.

4. За повече енергия

Ако не сте успели да се наспите добре, със сигурност знаете към какво да посегнете, за да се събудите.

5. За бърз метаболизъм!

Пийте кафето си без сметана и захар днес, след това посегнете към онова парче торта. Точно така - кафето временно забързва метаболизма с цели 15% и създава усещане за ситост. Така че ако изпитвате необходимост от някое сладко прегрешение, точният момент е точно след кафето.

6. Намалява риска от диабет

Кафето намалява рисковете от развитие на диабет тип 2, обаче има уловка. Това важи само за безкофеиновото.

7. За щастие

Изследвания са доказали, че почивката за кафе веднага се отразява благоприятно на настроението ви. Малко време за себе си в комбинация с кофеин - да, да и да.  Така че, ако страдате от понижено настроение следобeд, вземете си 5-минутна почивка за кафе и ще възстановите бързо силите.
Източник: meganews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар