сряда, 28 март 2012 г.

Икар за Маги



Лайфстайл и адвенчър журналистката Магдалена Гигова събра елита на премиерата на новата си книга

 

Боряна АНТИМОВА

Наливам си чаша охладено бяло вино “Санта Хелена” и сядам да чета. Красиво томче с приключения, с автограф от авторката, получен снощи… Една от грандамите на светската журналистика и една от най-ярките дами, които познавам – Маги Гигова – събра елита на премиерата на своята нова книга.

Тя е четвърта по ред и втора от приключенската й поредица. Нарекла я е “Новите приключения на Маги, от Магелан”. Вече я разгледах – 424 страници за 12 екзотични пътешествия - до Мартиника, Антигуа, Тортола, Гуджарат, Теотиуакан, Оман, Сингапур, Бирма, Рио де Жанейро, Малайзия, Макао и Хонгконг…

"Кой желае да довърши картината?" - пита художникът Яхноджиев


Заедно с над 200 авторски снимки Маги Гигова разказва за дивите племена в индийския щат Гуджарат и индианците ембера на езерото Гатун в Панамския канал, от остров Бонеър в Карибско море до Молукските острови в морето Банда, за масаите в кенийския резерват Цаво и берберите край Дуз…  Нямам търпение да я прочета. И като знам колко ярко е перото й на пътеписец и колко храбро - сърцето й на щур пътешественик, отсега предвкусвам: тази книга ще е вълшебна!


Маги – и без Магелан – си е достатъчно шармантна на входа на столичното заведение “Once upon a time… Bibliotekata”. Посреща гостите си в екзотично сари, цялото в бродерии. Събитието съвпада с раздаването на театралните награди “Икар” и домакинята на партито е притеснена, че някои от гостите й не могат да дойдат.

Но и без тях в “Библиотеката” е пълно с десетки водещи журналисти, писатели, художници, приятели и нейни почитатели-звезди. Защото моята колега и приятелка отдавна е получила своя “Икар” за ярко присъствие на светската сцена. От репортер тя отдавна се е превърнала в звезда.

Довършителен щрих от познавач - актьора Ники Сотиров

Откакто я познавам – повече от 15 години – Маги е желан гост и на най-изисканите партита. Сега ролите са обърнати - героите от стотиците й репортажи идват при нея, без цветя - защото тя така е поискала - за да пожелаят попътен вятър на новата й книга.

Светският хроникьор Евгени Минчев, разбира се, беше на купона на Маги. Там бяха и бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков, и екс депутатът Весела Драганова, и агент Тенев. Въпреки “Икар”-ите, актьорското съсловие беше достойно представено от Ники Сотиров и Деси Теникиджиева, и двамата в отлична форма.

Също в перфектна визия беше Есил Дюран – много елегантна в черния си тоалет. Модното съсловие, начело с проф. Любомир Стойков, беше представено от пълен комплект носителки на титлата "Мисис България" и първата българка, носителка на титлата "Мисис Глоуб" Румяна Маринова, Теди Велинова и първата „Мисис Баба“ Капка Амзина.

Там бяха и писателите Димитър Шумналиев и Иван Голев, легендарната радиоводеща Божана Димитрова. И тъй като Маги от години отразява всякакви светски купони и се е наслушала на напоителни тегави речи, реши да съкрати до минимум словото си. Само благодари на хората, които имат пръст в издаването и промоцията на томчето.

Маги с мъжа на живота си Николай
“Посвещавам тази книга на мъжа на моя живот, с когото сме заедно от 28 години – Николай”, призна прочувствено пред гостите Маги. Прозвуча някак много мило и искрено. Всички камери се насочиха към мъжа, който помаха царствено с ръка, сякаш за да покаже, че приема с търпение и толерантност страстта на своята любима да обикаля света.

“Подбираме много внимателно книгите, които издаваме”, похвали Маги Светлана Тилкова - Алена, чието издателство “Арос” реализира и тази нейна книга. Тя поръча на авторката да продължи серията си от разследвания от втората си книга - „Звънчето на джебчийката”, заради която Маги се превъплъти като джебчийка и навлезе в тъмните дебри на подземния свят.

Литературата и историята на книгоиздаването не помни това, което се случи после... Тялото на спонсора да бъде изрисувано до неузнаваемост... Разбира се, не става дума за д-р Ангел Енчев, също допринесъл с щедростта си за излизането на пътеписите. Не че пластичният хирург има от какво да се срамува...

Художникът Иван Яхнаджиев изрисува своя артистичен прочит на географски карти върху изваяните мускули на Мерлин Арнаудова – бизнесдама и спонсор на книгата, но и световна рекордьорка на 100 метра за ветерани и шампионка по бодифитнес.


Приятелите на Маги от „Огнена хризантема” организираха зрелищно светлинно шоу около пърформанса. Други нейни почитатели от козметичната фирма “Рефан”, която отбелязва 20-годишен юбилей, бяха подготвили изненада – изискани козметични комплекти.


Проф. Герджиков обогати колекцията си с вино “Санта Хелена”




Бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков получи подарък от Ива Екимова – бутилка изискано вино “Санта Хелена” за своята колекция. Ива мило се беше погрижила за градуса на купона и настроението на гостите. Като представител на марката “Санта Хелена” тя беше осигурила изискано бяло и червено вино за партито.

“Санта Хелена”  е част от “Сан Педро Тарапака Вино Груп” и заедно с още 10 винарни формира второто по големина холдингово дружество в Чили. Собственост е на CCU- един от най-големите производители на напитки в Чили.

Винарна “Санта Хелена” е основана през далечната 1942г. и става собственост на холдинга през 1994. В момента е един от най-големите производители от долината Колчагуа, Чили с общо 334 хектара лозови насаждения. Поддържа и дългогодишни и перспективни партньорски отношения с гроздопроизводители в най-добрите и плодородни долини Майпо, Kазабланка, Лейда, Курико, Качапоал и Маул.


Уайнмейкърите на “Санта Хелена” са твърдо убедени, че качественото вино се произвежда от качествено грозде и именно заради това отделят цялото необходимо внимание за отглеждането на гроздето и процеса на винопроизводството.

“Санта Хелена” притежава 3 имения - Сан Алберто (Долината Колчагуа-205 хектара с Каберне, Шираз, Карменер, Каберне Фран, Вионие, Малбек и Мерло), Сан Фернандо (най-старите насаждения. 90 хектара Каберне, Каберне Фран, Карменер, Мерло, Пино Ноар, Пти Вердо и Семилион) и Сан Хавиер (специализирано за призводството на Каберне совиньон).

1 коментар:

  1. Искам да използвам тази възможност, за да оценя д-р Екпен за добрата работа, която той прави по света, много от вас трябва да са преди него и какво прави. Причината, поради която аз го оценявам на този сайт, е, че може би някой там е изправен пред същото предизвикателство и той / тя не знае какво да направи след това, за да реши проблема, д-р Екпен е чудесно заклинание и приятелски ако имате проблем с брака си, можете да се свържете с него по правилния начин и той ще бъде облечен да ви помогне. Свържете се с него сега по електронната поща на ekpentemple@gmail.com или на Whatsaap +2347050270218.

    ОтговорИзтриване