четвъртък, 21 март 2013 г.

Ура за истинските жени!




by Sabina

Ура за истинските жени!
В началото на седмицата The Nu Project набра виралитет (обичам тази дума!!! шегувам се разбира се) след като fuck you very much леко го промотираха.

Проектът е на Мат Блум, който снима обикновени жени голи и без грим. Аз лично смятам, че снимките са жестоки. И да, ура за истинските жени, които имат големи дупета, малки или провиснали гърди, целулит и косми тук-там.

Смятам, че огромната част от жените в проекта са красиви или поне Блум е успял да ги направи такива, въпреки че вероятно масовото мнение за много от тях е, че са дебели и грозни. Не се сдържах и откраднах горния кадър, защото намирам за прекрасни снимката и още повече усмивката на жената на нея. Казаното от самите жени на сайта пък е просто безценно! Само няколко цитата:

There is no candy coating in those pictures. Some make me cringe, some are absolutely beautiful and they are all, all me.
I was nervous to open myself up like that to someone I had just met, but was pleasantly surprised when the nervousness quickly faded and the confidence of “this is who I am, and this is my body” took over.

Накратко – проектът дава сила и увереност на жените, че могат да са красиви и без да са идеални, важното е да са истински.

И друг път съм говорила по темата за дебелите момичета. Около нея доста се коментира напоследък и покрай Лена Дънам и “Girls”. Ако  ви се чете повече за сериала, в другия блог има немалко. Мисълта ми беше, ура и за Дънам. Не само защото е гениален автор и страхотна актриса, но и за добрата й работа да промотира идеята, че може и да си дебела и невротична и да се обличаш лошо, но пак да имаш връзки и да си обичана.

Разбира се, това не е точно така в реалния живот. Например Адам Драйвър, който играе Адам в сериала, ходи с около 45-килограмова блондинка, а познат онзи ден ми каза да не се отчайвам (по отношение на мъжете и мен), защото видиш ли Адам все пак обича Хана. Нищо че въпросният познат също излиза с 45-килограмова девойка.

Въпреки това, ура за всеки опит на масовата и не толкова култура да възпитава, че  всяка жена може да бъде обичана. Не, не всяка жена е обичана и никоя жена на трябва да го взима твърде навътре и да подчинява живота си на липсата на обич, но пък ми се иска да вярвам, че такива проекти като цяло образоват и увеличават шанса ни.
www.sabinap.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар